Chirojongens Sint-Jan Berchmans Berlare

De verschillende afdelingen

Elke leeftijd is anders. Daarom komen we samen in leeftijdsgroepen:

Sloebers (6 tot 8 jaar)

Bij de Sloebers leert men al doende kennis maken met wat spelen in een groep is. Spelletjes worden hier ingekaderd in een fantasiewereld die de Sloebers ongetwijfeld aanspreekt. De Sloebers leren hier hun basisvaardigheden ontwikkelen.

Speelclub (8 tot 10 jaar)

Samen met de leiding duiken de Speelclubbers onder in een fantasiewereld van bosberen, piraten en indianen. Ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Op kamp vallen ze in slaap bij een verhaaltje van de leiding.

Rakkers (10 tot 12 jaar)

De Rakkers hangen samen met hun leiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken erop uit voor een tocht en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakkers zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Toppers (12 tot 14 jaar)

De Toppers trekken erop uit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. De clown uithangen of Jackass spelen hoort er allemaal bij, als ze zich maar te pletter kunnen lachen. Kortom: typisch Toppers...

Kerels (14 tot 16 jaar)

De Kerels trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z'n kop om het een nieuwe look te geven.

Aspi's (16 tot 18 jaar)

De Aspi's nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij 'leiding zijn' of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een knutselactiveit of een levensgroot gezelschapsspel.