Chirojongens Sint-Jan Berchmans Berlare

Praktische informatie

Wie zijn we?

Chirojongens Sint-Jan Berchmans Berlare, opgericht in 1977, is een energieke jeugdbeweging, waarbij een team van enthousiaste leiders elke zondag paraat staat om de kinderen een ongelofelijke namiddag te bezorgen. Vanaf 6 tot 18 jaar (vanaf het eerste leerjaar) ben je bij ons welkom! Ben je na die twaalf jaar nog niet uitgekeken op de Chiro dan ontvangen wij je met open armen in de leidingsploeg. We werken onderverdeeld in 6 afdelingen: Sloebers, Speelclub, Rakkers, Toppers, Kerels en Aspi's.

Wanneer?

Chiro is er iedere zondag van 14 uur stipt tot 17 uur (tenzij anders meegedeeld). Na al dat spelen en ravotten is er de mogelijkheid om een overheerlijk drankje te verkrijgen tegen de ronde prijs van 0,25 euro. In het begin van het werkjaar en in januari krijg je een activiteitenkalender, deze vermeldt wanneer de activiteiten doorgaan.

Uniform

Het Chirohemd en short maken ons uniek en heel herkenbaar. Vandaar dat wij vragen dat alle leden zoveel mogelijk in uniform naar de activiteiten komen. Deze heel degelijke speelkledij is te verkrijgen bij de Banier. (www.debanier.be) In Aalst hebben zij ondermeer een winkel, Molenstraat 65. Een broek of hemd waar je uitgegroeid bent kan je altijd binnenbrengen bij onze VB's Katrien & Stijn (Hogeweg), zo kunnen we er steeds nog iemand plezier mee doen.

Lidgeld en verzekering

Het lidgeld bedraagt 15 euro per kind. Men is verzekerd voor de volgende drie risico’s: ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

MEGA-weekend

Eén keer per jaar is er voor de jongste groepen (Sloebers, Speelclub en Rakkers) het MEGA-WEEKEND , om het kampgevoel een beetje te leren kennen. Dit weekend gaat door op de Scheve Villa zelf.

Lentekamp

De drie oudste afdelingen (Toppers, Kerels en Aspi's) hebben het voorrecht om twee keer per jaar op kamp te mogen gaan. Op lentekamp trekken we doorgaans naar de Ardennen, maar om de drie jaar wagen we ons toch wel aan een buitenlands avontuur!

Zomerkamp

In de zomervakantie valt dan het hoogtepunt van het jaar: het zomerkamp!! 10 dagen vol plezier, vriendschap en avontuur! Op dagtocht gaan, ’s avonds in slaap vallen terwijl de leiding een spannend verhaal vertelt, de sterrenhemel bekijken, kampvuur houden en zingen tot je erbij neervalt, ravotten, lachen,…
Herinneringen om nooit meer te vergeten dus!

Algemene Privacyverklaring

Chirojongens Sint-Jan Berchmans Berlare hecht belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd). In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.