De Scheve Villa

Wie kan de Scheve Villa huren

Dit Scheve Villa wordt enkel verhuurd als verblijfplaats voor verenigingen. De Scheve Villa is dus niet te huur als feestzaal of dient ook niet als locatie om privé-feesten in te geven.

Wie mag er dan wel in? Iedereen die zich met jeugdwerk bezighoudt. Dat zijn dus alle mogelijke jeugdverenigingen, scholen en jeugdinitiatieven die eens op kamp willen of een meerdaagse cursus organiseren.

Capaciteit

Capaciteit binnen/buiten:

BinnenMaximum 90 personen
Buiten (grasveld)Geen limiet, richtlijn 8 tenten, 80 personen

Voorrang boekingsperiode

Voor groepen die nu boeken (voor een verblijf vanaf 2010) zijn er voorrangsboekingsperiode voorzien:

categorieprijs(*)voorrang boekingsperiode
1Jeugdwerkverenigingmag 5 jaar vooraf reserveren
2Andere jeugdwerkgroepenmag 4 jaar vooraf reserveren
3Volwassen groepenmag 1 jaar vooraf reserveren

Opmerkingen: Voor boekingen tijdens de zomervakantie werken we enkel met vaste periodes van 10 dagen, die moeten bovendien aansluiten bij de bestaande boekingen

Prijscategorie

Voor groepen zijn er drie prijscategorieën:

Categorieprijs per nacht per persoon minimumtarief (zomer) minimumtarief (weekend)
1 €3.50 pn/pp € 210/nacht
€ 250/weekend
2 €4.00 pn/pp € 210/nacht € 250/weekend
3 €7.00 pn/pp  € 300/weekend

Opmerking: Deze prijzen zijn exclusief het verbruik (water-electriciteit-mazout-gas) gedurende de gehuurde periode. Deze kosten worden afzonderlijk verrekend.

(*) Definities van de gebruikte termen: Art 14 §1 van het decreet houdende erkenning en subsidiëring van jeugdherbergen, jeugdverblijfcentra, ondersteuningstructuren en de vzw ADJ).

Wanneer is de Scheve Villa te huur?

De Scheve Villa is het hele jaar door te gebruiken. Het jaar wordt wel in twee grote periodes opgedeeld, die elk een eigen tariefreglement hebben.

1. De zomerperiode

Deze periode loopt van 1 juli tot en met 31 augustus. In deze periode - de grote vakantie - gaan bijna alle jeugdverenigingen voor tien dagen op kamp. Deze twee zomermaanden zijn dan ook onderverdeeld in 6 verhuurperiodes van telkens 10 dagen. In de zomervakantie moet je er dus niet op rekenen dat je de Scheve Villa enkel voor het weekend kan huren, of voor een paar dagen in de week.

In deze eerste periode huur je de Scheve Villa van boven tot beneden: dit wil zeggen dat je, met uitzondering van een paar lokalen in de kelder en eentje elders, alle lokalen ter beschikking hebt. Ook het grasplein van ongeveer 50a hoort er bij.

De prijs voor een overnachting bedraagt 3,50 euro per persoon, met een minimum van 210 euro per overnachting. Dit komt dus overeen met 60 personen. De waarborg bedraagt 500 euro en dient vooraf overgeschreven te worden. Deze prijzen zijn exclusief het verbruik (water-elektriciteit-mazout-gas) gedurende de gehuurde periode. Deze kosten worden afzonderlijk verrekend.

Al het kookmateriaal (potten, pannen, glazen, borden en bestek) worden niet voorzien en dien je zelf mee te brengen!

De verantwoordelijke die de contracten regelt is Philippe. Je kan hem bereiken via mail op: verhuur@schevevilla.be. De kampbaas in de zomer is Filip De Vrieze. Je kan hem bereiken op dit nummer: 0491/37.42.24

2. De andere helft van het jaar

Weekendverhuur

Tijdens de andere helft van het jaar is de Scheve Villa ook als kamphuis bruikbaar. Het grootste verschil met de zomermaanden is dat niet alle lokalen toegankelijk zijn. De Chirojongens hebben er immers dan hun eigen lokalen nodig. De bovenste verdieping blijft dan afgesloten, tenzij je met de leiding anders hebt kunnen afspreken (bv in paasvakantie of grotere groepen).

Tijdens de weekendverhuur start de huurperiode op vrijdagavond rond 20u. De Scheve Villa moet zondagmiddag ten laatste om 12u 's middags verlaten worden. Hier bedraagt de prijs 3,50 euro per persoon per nacht en met een minimum van 250 euro voor een weekend. De waarborg bedraagt 350 euro en dient vooraf overgeschreven te worden. Deze prijzen zijn exclusief het verbruik (water-elektriciteit-mazout-gas) gedurende de gehuurde periode. Een voorschot op het verbruik dient betaald te worden bij aankomst, samen met het huurgeld. Deze kosten worden afzonderlijk verrekend op het einde van het weekend.

Al het kookmateriaal (potten, pannen, glazen, borden en bestek) worden niet voorzien en dien je zelf mee te brengen!

De verantwoordelijke die de contracten van de weekendperiodes regelt is Philippe. Je kan hem bereiken via mail op: verhuur@schevevilla.be

De verantwoordelijken die de verhuur zelf (vanaf aankomst tot vertrek aan de Scheve Villa) regelen zijn Jonas De Decker (0476/21.58.78), Ewout Van Keer (0470/32.12.08), Milan Segers (0499/91.27.85), Kyano Wynant (0470/11.65.16), Jarne Slabbynck (0468/33.09.44), Jens Snoeck (0488/91.86.05) en Bryan Sigin (0478/11.77.82).

Verhuur tijdens de week en schoolvakanties

Wil je als school de Scheve Villa huren in de week voor 1 dag of meerdere? Of wil je als jeugdbeweging de Scheve Villa huren in een schoolvakantie? Dat is allemaal mogelijk. Dezelfde voorwaarden gelden als de weekendverhuur, met dat verschil dat we 3,5 euro per persoon per nacht rekenen, met een minimum van 125 euro per nacht.

Voorbeeldcontracten

Zomerverhuur: klik hier
Weekendverhuur: klik hier
Verhuur in de week: klik hier
Huur voor 1 dag in de week: klik hier

De Scheve Villa reserveren

Als je ons gebouw wilt reserveren, dan moet je eerst een aanvraag indienen. Dit is om te zien of een periode nog vrij is of dat ze bezet is door de chirojongens zelf. Bekijk eerst onze verhuurkalender eens. Indien de Scheve Villa nog beschikbaar, dan kan hier een reservatieaanvraag doen.

Kampgids "Op kamp in Berlare"

Bereid je kamp of weekend goed voor met de kampgids "Op kamp in Berlare" (klik hier), een inspiratie- en informatiegids voor jeugdbewegingen op kamp of weekend in Berlare.