De Scheve Villa

Ligging Scheve Villa

De Scheve Villa is gelegen in het Oost-Vlaamse Berlare. De gemeente bestaat uit drie deelgemeenten: Berlare, Overmere en Uitbergen. Het is voornamelijk een woongemeente met ongeveer een 15.000 inwoners. Berlare wordt grotendeels omarmd door de Schelde en heeft dus tiental kilometers dijk waarop je kunt fietsen en wandelen. Een oude Scheldemeander heeft zich in de loop der tijden omgevormd tot het 'Broekbos' en het Donkmeer. Dit is een van de grootste natuurlijke meren in Vlaanderen. In de jaren '80 werd naast het meer het recreatiedomein 'De Nieuwdonk' geopend, dat op wandelafstand bereikbaar is en geliefkoosd is voor daguitstappen. Op wandelafstand ligt ook de Konijnenberg in Berlare, stuifzandduinen, die ook ideaal zijn om in te spelen.

Adres Scheve Villa: Donklaan 7, 9290 Berlare


Grotere kaart weergeven

 

Kampgids "Op kamp in Berlare"

Bereid je kamp of weekend goed voor met de kampgids "Op kamp in Berlare" (klik hier), een inspiratie- en informatiegids voor jeugdbewegingen op kamp of weekend in Berlare.


Tweede verdieping

De tweede verdieping

Het sloeberlokaal Het speelclublokaal

Op de bovenste verdieping zijn er vier lokalen met volgende afmetingen:

 • 7,0m x 4,5m
 • 7,0m x 3,5m
 • 3,8m x 4,5m
 • 3,8m x 3,5m

Tijdens het werkjaar worden deze lokalen gebruikt als vaste lokalen voor de verschillende afdelingen van de eigen groep. Deze lokalen worden tijdens de weekends normaal gezien niet meeverhuurd, tenzij het uitzonderlijk anders is overeengekomen met de leiding.

Eerste Verdieping

De eerste verdieping

Een groot lokaal op de eerste verdieping

De eerste verdieping bevat 5 lokalen:

 • 2 grote lokalen van 7.1m x 3.5m en 7.1m x 4.5m
 • 3 kleinere lokalen van telkens 3.5m x 4.5m

Deze lokalen zijn ideaal als slaapgelegenheid.

Gelijkvloers

Het gelijkvloers

De keuken met zicht op de frigo's De keuken met zicht op de frigo's De keuken met zicht op de frigo's De keuken met zicht op de frigo's

Het gelijkvloers bevat:

 • Een keuken met frigo's, kookvuren, opbergruimte
 • sanitaire ruimtes: 5 toiletten en 4 piscines op gelijkvloers en 1 extra toilet op het 1e verdiep
 • een gezamelijke douche met 8 plaatsen
 • 2 lavabo's
 • 2 grote eet- of speelruimtes

de refter (eetruimte) kan gebruikt worden als een grote eetruimte, kleinere groepen kunnen een van de twee delen gemakkelijk gebruiken voor spelletjes. De twee ruimtes zijn gescheiden door 2 grote schuifdeuren.

Kelderverdieping

De kelderruimte

De keuken met zicht op de frigo's

De bergruimte bevat alle diepvriezers. Ook is er een rek aanwezig waar dingen kunnen gelegd worden die koel moeten blijven.(enkel in de zomer beschikbaar) De rest van de kelder wordt niet verhuurd. Hier ligt het materiaal van de chirojongens Sint-Jan Berchmans

Plein

Het plein gezien vanop de tweede verdieping

Het plein gezien vanop de tweede verdiepingHet plein gezien vanop de tweede verdieping

Dit is het plein. We hebben een groot grasplein van ±50a. daarnaast hebben we ook een kiezelplein vooraan de Scheve Villa.

Op de plaats van het terras een grote tent. Dit is handig voor als het regent of gewoon om te gebruiken als eetruimte.

Het plein gezien vanop de tweede verdieping Het plein gezien vanop de tweede verdieping Het plein gezien vanop de tweede verdieping Het plein gezien vanop de tweede verdieping